Photo credit: Mark Hillary

Telegram #001

Till alla er som säger att IRL är en överflödig term, att cyberrymden är lika verklig som köttrymden vill jag bara fråga: Skulle ni gå med på att bara kommunicera med era nära och kära via viddeochattar i resten av era liv? Ja, internet är verkligt och påverkar våra liv på de mest fantastiska sätt. Men det behövs fortfarande köttmöten.

  Till alla er som fortfarande pratar om digital natives vill jag påpeka att jag växte upp med ett överflöd av papper, kritor och målarfärg. Jag kan lik förbannat inte kalla mig konstnär. Om ni nu prompt måste prata om dagens ungdom som digitala übermensch så säg då "digitalt privilegierade".   Google börjar ta rejält betalt för Google maps och det är en öppen hemlighet att Apple kommer att ta fram sin egen karttjänst. Är det någon mer än jag som kopplar samman de två?   Twitter har för länge sen slutat vara enbart en "Microblogg" och fyller nu tre diskreta funktioner:

A: Microblogg B: Ett ID-kort C: Ett kommunikationsprotokoll för uppdaterande av webbplatser, "Panic boards" etc

  Nya medier är gammalt. Social media är gammalt. No media är nu. Mediet är inte längre budskapet. Det är inte ens intressant. Budskapet är budskapet. Resten är ett ointressant trassel av tjänster som vi inte vill veta av. Twitter integrationen i iOS5 är ett lysande exempel på detta. Jag bryr mig inte om hur jag skickar en bild, plats eller länk. Jag bryr mig ännu mindre om hur du tar emot den. Det jag bryr mig om är att du gör det.   I helgen hände det. Efter nästan ett år med en iPad så använde jag den till att skapa något. Inte bara ligga och slösurfa eller spela. Inte nog med det; jag valde den över min lap-top. Jag har oroat mig för att iPaden förvandlar mig till en passiv konsument på kvällarna. Men så skulle jag kommentera lite på ett par bilder och det var lättare för mig att göra det med hjälp av Skitch och ett Camera Connection Kit än att rådda med iPhoto, Photoshop och Illustrator. Visst blev det bra?