Photo credit: CC0

Artister mot Spotify rond ... tre?

Ännu en gång går Svenska artister ut och protesterar mot Spotify. Men denna gången händer det oväntade.

Jag har tappat räkningen på hur många artistupprop mot Spotify vi har haft. Jag vet inte hur många "å ena sidan å andra sidan" jag läst. Denna gången är det något som är annorlunda.

Jag pratar om Taylor Swift och hennes uppmärksammade avhopp i slutet av förra året. Det blev en del skriverier den gången. Daniel Ek himself skrev ett öppet brev, musikbranschens bad boy nummer ett applåderade hennes förmåga att hamna i strålkastarljuset.

Vilket för oss till det senaste svenska upproret och den totala icke reaktionen det möttes av. Jag kan bara dra en slutsats: Spotify har vunnit.

Antingen får musiker sluta publicera sin musik på streamingtjänster eller så får de finna sig i hur landet ligger. Det kan vara hur orättvist som helst. Det kan till och med vara direkt skadligt för all framtida musik. Men tiden för arga namnlistor är över.

Jag tror inte vi får se fler.