START

PROJEKT

KONTAKT

OM OSS

NYHETER

BLOGG & PODD

FRAMKANTEN AV WEBBEN

HEADLESS CMS

PROGRESSIVE WEB APPS

Blown away by the Draft

Hela denna post är ett test av en ny funktion i en smått fantastisk webbtjänst

För några år sedan dök det upp en ny smart on-linebaserad texteditor vid namn Draft. Förutom att den var helt webbaserad så hade den ett par riktigt trevliga ess upp i rockärmen.

  • Den körde MarkDown för formatering
  • Den hade versionskontroll i stil med de bästa versioneringsprogrammen för kodare
  • Den hade gediget stöd för kollaboration

Men sen hände något, jag vet inte vad, och jag slutade använda den. Google Docs tog över och jag tror det var mycket tack vare att vi kör G Suite på kontoret och de också har riktigt bra kollaboration plus är webbaserat.

Men MarkDown har de inte.

Nån jag följer på Twitter skickade nyligen ut en blänkare om att hon använder Draft för alla sina artiklar vilket fick mig att logga in och se om det hänt något nytt.

Och det hade det, nämligen den funktion som jag sitter och testar med just denna posten. Via ett Chrome plugin kan alla textfält på nätet kopplas ihop med Draft.

O.o

Jag klickar helt enkelt in muspekaren i ett textfält och klickar på Draft ikonen bredvid URL baren och sim sala bim så öppnas en ny flik med Drafts rena interface. (Tänk iA Writer fast smartare så är du inte långt ifrån)

Nu vet jag som sagt inte riktigt hur bra det kommer funka efter som detta är ett live test. Men om du kan läsa denna texter utan att jag lagt till en paragraf om hur krångligt det var så kan du se experimentet som lyckat.

Bilden, rubriken, pufftexten till förstasidan och blogglistan kommer jag lägga in via WordPress som vanligt.