STARTOM OSSLEDIGA JOBBPROJEKTAKTUELLTKONTAKTIN ENGLISH
KARRIÄRVAD ÄR EN PAGE BUILDER?HEADLESS CMSPET PROJECTS

Citat

2021-11-09 - Nelly Simonjan

Vi inspireras av citat, vi inspireras av människor som har sagt dessa citat, men varför? Är det för att vi tycker att de inspirerar oss att bli bättre? För att de som säger/skriver dessa citat är karismatiska? Eller för att dessa människor är eller varit bra ledare?

Ett av mina absoluta favorit citat av Sir Winston Churchill är:
“Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm."

Och det är bara ett av många, han har mer än 50 olika citat som kan fascinera, och låta en tänka lite extra. (Läs dem här >>)

Sir Churchill var en av de största ledarna, och förebilderna under andra världskriget, då han ledde England genom deras svåraste prövning hittills. 

Jag har även citat som hjälper mig under arbetet, att ta ett steg närmare till mina mål.

Till exempel citatet från John C Maxwell:
“If you put 1 hour a day every day on one subject for 5 years, you can become an expert on that subject”

John C Maxwell är en författare som har skrivit flera böcker om ledarskap, han är en coach och talare som reser jorden runt, och håller olika föredrag.

När man har en förebild så strävar man efter att bli som denna människan. Jag har flera förebilder både manliga och kvinnliga. 
Men förebilder behöver inte vara en känd person, det kan vara en person i ditt liv till exempel morfar, mamma, pappa med mera. 
Det kan vara vanligt att familjer eller kompisgäng har interna citat som man kan bli inspirerad av och använder dessa under vardagen. Till exempel min mamma brukar säga “bränner du dig på mjölk, blåser du på vatten”, ett gammalt ryskt citat som jag använder idag. 

Man kan även bli inspirerad av en dålig människa men en bra ledare till exempel Adolf Hitler, Josef Stalin och Fidel Castro. Alla dessa har varit dåliga människor, där deras mål har varit att döda och tortera andra, men samtidigt har de varit karismatiska ledare då de har kunnat få fram sina budskap till människor.

Lite länkar att bli inspirerad:
Dagliga citat under Google Chrome, Momentum och Daily Motivation
Spara citat du hittar i Google Keep eller Apple Notes

“Insanity is doing the same thing, over and over again, but expecting different results.”
Rita Mae Brown

Så vilka citat inspirerar dig? Finns det några som gör din vardag lättare?