STARTOM OSSLEDIGA JOBBPROJEKTAKTUELLTKONTAKT
FRAMKANTEN AV WEBBENHEADLESS CMSPET PROJECTS

Dags att pausa Twitter

2021-01-26 - Kristoffer Fredriksson

Senaste åren så har vi på 24HR använt vår Twitterkanal som ett slags RSS flöde. Är det lönt?

Jag vet inte hur många företag du följer på Twitter, men jag tror inte det är så många. Och om du följer några, inte gör du det för att få länkar till deras bloggposter?

Jag gör det definitivt inte. Socialmedia är bäst om det är social. Att det går att nå en person eller åtminstone få en bild av hur den personen är som just person. På Twitter är det vanligt att besvikna kunder hör av sig med arga meddelanden när saker går snett, paket försvinner, tåg ställs in, eller chipspåsar som visar sig innehålla söndersmulade dockhuvuden.

Om vi, på 24HR, inte hade närmare kundkontakter än ett anonymt Twitterkonto som rattades av en eller flera på en marknadsavdelning så hade jag inte velat jobba här.

Så vad skall vi med ett Twitterkonto till?

Tjaaa… det är lite av en hygienfaktor. Presumtiva kunder kanske hamnar där efter lite googlande, någon som vill börja jobba här vill kanske se vilka vi är. Men vi har ju denna webbplatsen till att prata om vilka vi är, och vad vi gör.

Så vi kommer behålla vårt konto, med en länk till denna posten pinnad högst upp, och har du några ideér eller åsikter om vad du vill se oss göra på Twitter så kan du lämna en kommentar där.

Jag lovar att gå in ibland, posta en länk till en bloggpost, och kolla ifall någon lämnat något i vår förslagslåda.