STARTPROJEKTOM OSSAKTUELLTKONTAKT
FRAMKANTEN AV WEBBENHEADLESS CMSPROGRESSIVE WEB APPS

De fem bästa bräd­spelen för dig som jobbar på digital­byrå

2020-02-11 - Kristoffer Fredriksson

Dagens brädspel är helt fantastiska. Det finns något för alla smaker, från fågelskådare till usla konstnärer i New York. Men vilka brädspel är bäst för dig som jobbar på digitalbyrå? Vi har svaret:

  1. Smartphone Inc.
  2. Mechs vs. Minions
  3. Kanban
  4. Android: Netrunner
  5. Artificial Intelligence

Smartphone Inc.

Ett spel som ger dig möjligheten att leka Apple mot Microsoft eller Nokia mot Google. Iklä dig rollen som CEO för ett up-and-coming mobiltelefonbolag cirka millennieskiftet. Fatta beslut om hur du skall investera dina resurser, satsa på R&D? Bygga upp stabila logistikkedjor eller sluta drakoniska avtal med tillverkare? Spelet släpps någon gång i början av 2020, men du kan kolla en recension här så länge.

Mechs vs. Minions

En klassiker inom programmerings-spelgenren. Ett påkostat co-op för hela familjen, där du och dina vänner/partners/barn/grannar/kollegor programmerar era Mechs och sen låter dem gå loss mot fienden. Med lite tur och planering, kanske ni till och med undviker att lägga krokben för varandra. Köp Mech vs. Minion direkt från Riot Games.

Kanban

Innan SCRUM kom Kanban, en sägenomspunnen agil arbetsmetod från Japan. Aldrig har det varit så snyggt, och kul, att lära sig hantera JiT inom bilindustrin. Kommer nu i ny lyxutgåva där Ian O'Tool putsat till det visuella. Om du inte orkar vänta på att Kickstartern skeppas någon gång 2021 så kan du leta rätt på Stronghold Games utgåva. Inte lika snygg, men samma spel.

Android: Netrunner

Hacka MegaCorps, eller krossa besvärliga hackers, i detta CCG från Fantasy Flight Games. Tänk Pokémon-kortspelet fast med Cyberpunk som tema. Enda problemet är att spelet gått i graven… Det finns dock en samling tappra kämpar som håller tournament-scenen vid liv. Och med tanke på FFG’s licenstyngda katalog så hade det inte förvånat mig om detta återuppstår i Cyberpunk 2077 skin.

Artificial Intelligence

Från sorgligt insomnat till inte ens utgivet (i skrivande stund). I spelet jag från och med nu kommer förkorta till A.I. spelar du CEO (ja, igen) på ett stort företag som försöker slå mynt av de nyväckta A.Iarna. Anledning till att vi lägger in ett ännu inte utgivet spel på listan är att detta är ett kommande spel från “What’s your Game” som är kända för att ge ut få, men riktigt bra, spel. Läs mer om spelet på BoardgameGeek.