STARTPROJEKTOM OSSAKTUELLTKONTAKT
FRAMKANTEN AV WEBBENHEADLESS CMSPROGRESSIVE WEB APPS

Jag älskar email

2020-05-30

Jag älskar e-mail

Twitter i all ära men det är inte alltid som 140 tecken räcker till. Bloggbävningar och klickstormar må kännas mäktiga men ibland vill man ha ett stilla samtal nästan "ansikte mot ansikte" med någon.

Det är då den gamla hederliga emailen rider in som en Old Spice modell på en vit springare.

Exempel?

Jag brukar alltid ta upp hur jag i slutet av 1900-talet hjälpte en fransk "street artist" med ett verk som sedan var med på konstbienalen i Venedig. All kontakt skedde via email.

När F mönstret var som mest i ropet och alla hade fått det om bakfoten skickade jag ett mail till usabilitylegenden Jakob Nielsen himself och fick det hela utrett för mig.

Så sent som igår mailade jag en av skaparna av Press (en fantastisk Google reader eh… läsare för Android) med en feature förfrågan. På morgonen dagen efter läste jag hans svar till frukostkaffet.

När Sydsvenskan publicerar en artikel med en direkt lögn om LEGO och jag gick in i fullt "nerd rage mode" mailade jag i tur och ordning Seth Godin, en professor på ett Ivy League college och TLG och fick reda på att:

Nej, Seth hade ingen aning om vad han pratade om

Ja, LEGO anekdoten var menad som en illustration och var inte alls en reflektion över vad som lyfte TLG från ruinens brant till de höjder de befinner sig på idag

Ja, instruktioner till LEGO-byggsatser kom långt innan TLG hamnade i kris på 90-talet

Nej, det har inte varit någon tidigare ekonomiskt kris på TLG

Se på listan här ovan. Ett par världskända namn, en del doldisar, en utvecklare och en PR person.

Alla har de glatt (i Seths fall till en början glatt och sen, efter att klaveret börjat tjuta högljutt kring hans fötter, inte fullt så glatt) svarat på mina frågor och spätt på mitt kunnande.

Utnyttja denna möjligheten du med. Är det något du undrar så skicka ett email. Det är en fantastisk möjlighet som jag ibland kan känna kommer lite i skymundan bara för att det inte är så sexigt.