STARTOM OSSLEDIGA JOBBPROJEKTAKTUELLTKONTAKT
FRAMKANTEN AV WEBBENHEADLESS CMSPROGRESSIVE WEB APPS

La du märke till...

2020-09-14

Det händer så mycket på en gång att det kan vara svårt att hänga med.

Hårdvara äter upp mjukvara åtminstone hos Apple vilket, enligt denna läsvärda artikel, är anledning till varför dera A-chip serie lyckas bibehålla Moores medan Intel misslyckas. Gränsen mellan var iOS slutar och A-Chippet börjar suddas ut allt mer.

Mjukvara äter upp annan mjukvara på Google. I varje fall om man får tro denna artikeln som säger att Android och Chrome OS slås ihop. Det roliga med detta är att det då äntligen innebär att Google får kontroll över när Android uppdateras, de har ju full kontroll över Chrome OS så det kommer så att säga på köpet. Det är med andra ord raka motsatsen till Apple, mjukvaran skiljs mer från hårdvaran.

Snap Inc. hårdfokuserar på det folk ogillade med Google GLASS och släpper glasögon med kamera. Visst, det är omöjligt att inte dra paralleller mellan GLASS och Spectacles men det som är intressant är skillnaderna mellan de två produkterna, inte likheten (vilken är mer begränsad än vad man kan tro). Spectacles pitchas som en kul grej jämfört med GLASS som var framtiden för datorer. Fokus på att dela med sig av bilder och video istället för att konsumera information. In-your-face-fashion-statement istället för misslyckat försök till diskreta bågar. En pryl en funktion istället för bärbar dator.

Det skall bli extremt kul att se hur de här diametrala motsatserna utvecklas. I mjukvarufallet tror jag definitivt det finns plats för båda. Vad gäller “faceable” marknaden tror jag vi kan räkna ut GLASS medan jag är riktigt optimistisk vad gäller Spectacles.

Bara namnet… spektakel. Va? Vad säger man? Världsklass!