STARTPROJEKTOM OSSAKTUELLTKONTAKT
FRAMKANTEN AV WEBBENHEADLESS CMSPROGRESSIVE WEB APPS

Snabba ben & skarpa hjärnor

2020-02-06 - Josefin Aulin

Komplexa problem att klura på, ny och spännande teknik att lära sig och ibland ett ganska högt tempo. Att jobba med webutveckling innebär bland annat att man behöver vara kreativ, fokuserad och ha huvudet på skaft.

Vid det här laget har nog många läst och hört att träning och rörelse är nyttigt för hjärnan. Kanske har vi hört t ex Anders Hansen*, överläkare i psykiatri, prata i radio och på TV om de fördelar som finns med att vi rör på oss ordentligt några gånger i veckan. Vi blir bättre på att hantera stress och får lättare att behålla fokus. Vi får en rejäl endorfin-dos, bättre långtidsminne och lättare att lära oss nya saker. Vem vill inte ha allt det där?

Att komma ut på lunchen en gång i veckan och köra ett tabatapass** i parken är något som flera av oss på 24HR gillar. Inte bara för att vi får frisk luft, förhoppningsvis lite sol på näsan och träningsvärk på konstiga ställen dagen efter, utan också för att det har så många positiva fördelar för våra hjärnor. Hjärnstarka behöver vi nämligen vara i vårt jobb.

Är du också sugen på att köra tabata på lunchen, hör av dig till oss så är du välkommen att hänga med. Vi siktar på att köra åtminstone en gång i veckan, men vilken veckodag det blir kan variera.

* För den som är nyfiken på fördelarna med träning så kan boken ”Hjärnstark: hur motion och träning stärker din hjärna” av Anders Hansen rekommenderas.
** Tabata är en högintensiv träningsform där vi kör ett antal övningar i 8 intervaller om 20 sek träning, 10 sek vila. Vi blandar styrka och kondition och känner oss härligt genomkörda efteråt.