Photo credit:

Google I/O 2016 & Webben = OMG AWESOME

Största överraskningen från Google I/O 2016 var hur mycket fokus det var på webben, och hur fantastiskt bra den mår.

Nu är förvisso varken Progressive Web Apps, AMP eller Pushnotiser något nytt för i år, men jisses vilka imponerande saker som byggts med dem. Kolla denna live demo från Washington Post där ett sök sömlöst blir till en … eh … app?

Ja vad skall man kalla dem egentligen? Progressive Webb Appar tar allt som är bra med de appar ingen vill installera längre och tar bort allt som är kass. Tjusiga ikoner på hemskärmen, offlineläge och pushnotiser. Allt är nu tillgängligt för webbsidor PLUS de nya Payments och Credentials APIet. Webben har aldrig mått bättre. Har aldrig haft mer möjligheter eller varit tillgängligare.

Det kändes befriande att se Ellie Powers (Group Product Manager på Google) stå på stora scenen under keynoten och erkänna det faktum att folk helt enkelt inte är intresserade av att installera appar.

Jag hoppas innerligt att fler vågar strunta i att slösa pengar på att ta fram appar för saker som går att lösa lika bra på webben och istället använder de pengarna till att lyfta webbupplevelsen ytterligare.

Vi har två avsnitt av vår podd om just Google I/O 2016.

Lyssna här