Photo credit:

I have a dream!

För en tid sedan upptäckte jag "Dreams" Det är en app som hjälper dig att spara pengar på ett roligare sätt istället för ett spara pengar i vanligt tråkigt sparkonto. Med Dreams sparar du till ett projekt istället, något du drömmer om. Du kan även spara tillsammans med andra i gemensamma projekt/drömmar.

”Nudge-psychology” handlar om att man tar små steg i rätt riktning över lång tid och det är precis vad Dreams handlar om.

Jag har en dröm. Den här prylen har jag suktat efter i flera år. Jag har googlat, sparat ner bilder, fantiserat. Min dröm är en vinylförvarare från Wax Rax Den är tillverkad av aluminium i Brooklyn, NYC och det är det finaste jag sett. Den rymmer ca 400 vinylskivor, dvs hela min samling skulle få plats. När jag upptäckte Dreams så bestämde jag mig. Jag ska spara ihop till en sån här. Nu är det dags.

Jag gjorde en sparplan i Dreams och beslutade mig för att sätta tre år som spartid. Dreams räknade ut att jag behöver spara 32 kr om dagen för att klara målet till 2020. Efter lite snabb huvudräkning tänker ni nu kanske ”hon kan ju inte vara klok”, men jo mina vinyler och hem förtjänar verkligen denna möbel.

Jag kan skippa lunch ute och istället köra på matlåda. Jag behöver inte köpa den där take away-kaffen på väg till jobbet. Jag kan promenera istället för att betala sms-biljetter på bussen. Så! Hur enkelt som helst.

Så den 2 februari 2020 kommer mina vinylskivor äntligen få en förvaring som matchar och lever upp till dess fantastiska innehåll.

Dreams-appen är framtagen tillsammans med kognitionsvetaren Elin Helander som har jobbat med hjärnforskning på Karolinska Institutet . På hennes blogg kan man läsa mer om hur hjärnan funkar när det kommer till sparande och prokrastinering, om hur FOMO (Fear Of Missing Out) försvårar och hur du kan bli bättre på att börja spara.

”Sparhack” är vad Dreams själva kallar detta. Så grattis till mig och tack Dreams för bästa hacket.

dreams1

dreams2

dreams3