Gullviks­praktikan – nytta, tradition, digi­talisering.

Nu lanserar vi Gullvikspraktikan digitalt i en specialbyggd webbapp. Gullvikspraktikan som är en faktabok om växtskydd och grödhantering, har under 89 år tryckts upp i fickformat, för att lantbrukare enkelt ska kunna ha den med sig ute på fält och mark.

För tre år sedan så träffades vi för första gången, Gullviks och 24HR. Det fanns ambitioner om att den välanvända Gullvikspraktikan, med sina goda råd i fickformat skulle digitaliseras och det fick gärna sammanfalla med deras stundande 100 års-jubileum.

Ett väldigt intressant projekt tyckte vi! Hur kunde vi få en mobilanpassad användarupplevelse på något som historiskt sett endast hade presenterats i bokform?

Bakgrundsarbetet påbörjades, kundundersökningar gjordes, Wireframes skapades och tekniska förslag togs fram. Snart hade vi tagit fram en färdig projektplan och även knäckt nöten hur vi skulle bygga ett specialanpassat system, som hade både kapacitet och potential att bli så användarvänligt som möjligt.

“Vi var noga med att det inte fick vara en ren kopia av den fysiska boken, webbappen behövde tillföra mer funktionalitet genom att dra nytta av det digitala formatet.
Korsreferenser, tydligare blandningsschema och att webbappen alltid skulle vara uppdaterad är några av de förbättringar den digitala versionen definitivt skulle ha”.

-Freddy Bengtsson, Biträdande Försäljningschef

Sagt och gjort, för knappt ett år sedan drog projektet igång skarpt - och nu, efter en intern testperiod, lanseras webbappen! 

Gullvikspraktikan kan nu ses direkt i mobilen, var som helst - när som helst.