Scan site & API

Vi svenskar äter ungefär 85 kilo kött per år och då är det väl härligt med någon som vill berätta mer om köttet de producerar? Vi har byggt Scans hemsida, i samarbete med reklambyrån Klirr.

Vi såg ett behov av att centralisera information från många olika källor, för att skapa en långsiktigt hållbar lösning. Framförallt med utgångspunkten att skapa ett nav istället för många olika kampanjsiter. Vi ville i största möjliga mån, använda information som redan fanns i andra system. På så sätt skulle det bli smidigare rent administrativt, en smart lösning helt enkelt.

Så, vad byggde vi då? Vi skapade ett API som matas med information från produkt-, recept- och bilddatabas, blogg och andra system som redan var proppfulla med relevant information. Dessa system uppdateras kontinuerligt och föder på så sätt siten med ny information utan att man behöver uppdatera på flera ställen.

Sedan byggde vi siten i sig, i ett open source-CMS med bland annat flexibla kampanjmoduler. Vilket gör att man numera enkelt kan komponera ihop kampanjsidor som får leva direkt på siten istället för externt.

Det finns självklart en mängd andra härliga finesser med siten, men någon måtta på textlängd och skrytmängd får det vara. Bra blev det i alla fall.

  • Långsiktigt hållbar lösning
  • API
  • .net open source CMS