Apputveckling

Har du kommit på en briljant idé och vill ha hjälp med att förverkliga den? Eller har du en befintlig tjänst där en app hade blivit ett utmärkt stöd för användarna? Oavsett vilket så har vi utvecklare, UX-folk och designers som kan hjälpa dig att med den apputveckling just din idé kräver.

Glada app-programmerare vid sina skrivbord

Vad har vi gjort

CloudBerry Care har appar där personal på äldreboenden tar emot larm från brukares smartwatches om pulsförändringar eller om man lämnar boendet (geofencing). Bluetooth nycklar hjälper såväl brukare som personal att öppna rätt dörrar och medicinskåp och säkerställer att de förblir låsta om man försöker öppna fel.

Och för Ourliving gjorde vi en app, så att bostadsägare kan ha all den klassiska informationen från en papperspärm i sin mobil.

Vi arbetar både med Flutter och Native utveckling, båda har sina styrkor. Men vi gör även progressiva webbappar, PWA.

Vad är en Progressive Web App?

En Progressive Web App är en webbplats som beter sig precis som en vanlig app, men den installeras via webben istället för en app store. Den ligger som ett bokmärke på din hemskärm, som Appar gör.

Den kan till exempel:

  • Fungera off-line
  • Startas från en ikon på hemskärmen
  • Visas i fullskärm
  • Ta emot och visa push-notiser
  • Skicka push-notiser via systemet, det vill säga, utan att vara uppkopplad
  • Men inte nog med det, alla styrkor från webben är kvar. Det går att länka direkt till “appen” och köra igång den utan att besöka en appstore eller installera någonting.

Med tanke på att Progressive Webb Apps inte distribueras via en kontrollerande tredjepart (läs Apple eller Google) så finns det ingen superstrikt definition. Det råder ingen brist på definitioner. De är bara varierande och flexibla, precis som webben.

Som ett absolut minimum bör Progressive Webb App:

  • Ha ett Web App Manifest
  • Hantera off-line eller så kallad lie-fi med hjälp en Service Worker

Sen finns det mer detaljerade kravlistor. För en slutanvändare så är de två här ovan fullt tillräckliga.

Vad betyder "Progressive"?

Ordet Progressive är med för att peka på två saker. Dels att det är en webbplats som progressivt börjar bete sig mer och mer som en app. Det vill säga, det går från att vara en sida man surfar in på via en URL till att vara en applikation med push notiser som startas från en ikon på hemskärmen.

Men också att upplevelsen av appen/sajten blir bättre ju mer kapabel browser du har. Safari på iOS har inte stöd för push-notiser eller service workers. Men det går att skapa en snabbladdande upplevelse i fullskärm som startas från en tjusig ikon och har visst offlinestöd.

Väljer du oss som samarbetspartner kan du vara trygg med att du får en flexibel lösning, och att du har oss med dig i ryggen långt in i framtiden.

Vill du prata appar med oss?

Fyll i dina uppgifter i formuläret så hör vi av oss så snart vi kan!

* Obligatoriska fält