Tips & idéer för ditt hemmakontor

Någon gång till hösten kommer vi att lämna våra vackra, men extremt dåligt klimatkontrollerade, kontorslokaler på Hjulhamnsgatan. Men redan i våras öppnade vi ett gäng olika satellitkontor runt om i Skåne. Från Höllviken i söder till Landskrona, långt uppe i det karga norr. Mårtensfälad i öster, till eh... Landskrona, långt ute i den vilda västern.

Skrivet av
Kristoffer Yi FredrikssonDigital strateg1 sep, 2020

Ja, det är alla våra hemmakontor jag pratar om. Vi tänkte visa hur det ser ut i några av dem, och vilka fördelar ett hemmakontor kan erbjuda.

Observera den välmående plantan. Kan det vara en Coleus? Nej... det kan väl inte vara möjligt?
Den som inte har en gammal låda kan använda ett laptopställ för att få upp sin dator.

Den som vill kan låna hem externa skärmar och annan teknik som kan behövas för att göra hemma-kontoret lite vassare. Sen kan det ju vara så att folk redan har bättre grejer hemma, men vår mångåriga tradition av att jobba med laptops har definitivt varit till nytta detta året.

Några fördelar med hemarbete är att du får mer tid över till att pyssla om växter, att du kan lyssna på dina vinylskivor, eller smattra iväg på ditt mekaniska tangentbord, allt iförd morgonrock och raggsockar. Den som har husdjur får gott om tid att skämma bort det. Den som väntar på leverans behöver inte längre oroa sig för att missa den.

Vi på 24HR har turen att ha en typ av arbete som funkar väldigt bra att göra hemifrån. Som de här bilderna visar så är våra hemkontor ganska lika en vanlig arbetsplats.

Ergonomin blir lätt en utmaning, men med hjälp av dessa tipsen för stillasittande arbete, och lite Kajsa Warg tänk så går även det att lösa. Nellys höj- och sänkbart bord här nedan har hon byggt av stomme från blocket och skiva från Bauhaus.

Någon gång till hösten kommer vi att lämna våra vackra, men extremt dåligt klimatkontrollerade, kontorslokaler på Hjulhamnsgatan.

Men redan i våras öppnade vi ett gäng olika satellitkontor runt om i Skåne. Från Höllviken i söder till Landskrona, långt uppe i det karga norr. Mårtensfälad i öster, till eh... Landskrona, långt ute i den vilda västern.

Lyxigt te kan lyfta vilken arbetsplats som helst, dock ej en skärm.

Den perfekta höjden på en skärm är att ha dess överkant i ögonhöjd. Sitter den högre så torkar ögonen ut snabbare vilket kan leda till irritation.

Egentligen är det bättre för ögonen att ha sin skärm framför en vägg än ett fönster. Den som är förtjust i sin utsikt kan byta ögonro mot sinnesro genom att helt ignorera den tumregeln.

Bara för att du jobbar hemifrån betyder det inte att du får ha din favoritpenna i fred. Bäst att kedja fast den.
Med tanke på läget kan det vara en bra idé att investera i ett höj- och sänkbart bord... och en gaming PC.
För att få ett tydligt avbrott från arbetet kan det vara bra att stänga av skärmen, slå ihop datorn, och lägga sig på skrivbordet och sova.

Men, allt är inte grönare där hemma. Det kan bli lite ensamt, och vissa möten gör sig helt enkelt inte så bra som videosamtal, och en köksstol är inte så bra för ergonomin.

Den sociala biten kan till viss del ersättas med att köra on-line spel tillsammans på lunchen, eller helt enkelt låta en diskussion spåra ur på Slack. På 24HR har vi inget jobba hemma tvång. När folk känner för att komma in och träffa kunder, sitta med i möten AFK, eller kanske bara komma iväg från köksbordet där hemma för att få lite lugn och ro, så är de varmt välkomna.

Oavsett om du jobbar hemifrån fulltid, eller bara en dag i veckan, så är det värt att göra det både praktiskt och trevligt. Ett par högtalare för att lyssna på musik, en blomma, kanske ett lyxigt tangentbord.

Och se för gudars skull till att ta lite raster då och då.

Bra kaffe är viktigt, men våga pressa så nära tangentbordet?

Så hände det...

Nu har flyttlasset för vårt högkvarter gått. De gamla lokalerna ekar tomma, och i de nya börjar saker komma på plats.

Vi återkommer med ett nytt glassigt inredningsreportage så snart vårt Flagship ser liiiite bättre ut än vad det gör just nu.