Hur skapar jag en Google Featured Snippet?

Att väljas ut som featured snippet är lite av ett prestigeprojekt, så här gjorde vi för att lyckas.

Kristoffer Yi FredrikssonDigital strateg16 nov, 2018

Det har varit en hel del stormar kring Googles Featured Snippets, eller deras One true answer som det kallades förr. Vissa resultat har varit direkt felaktiga och skadliga. Men nyfiken som jag är kunde jag inte låta bli att undra Hur skapar jag en Featured Snippet?

Här är tre tips för att få till en Featured Snippet

  1. Sikta in dig på att svara på en fråga
  2. Öka dina chanser genom att välja ett nischat ämne
  3. Strukturera din post enligt helt vanlig SEO-logik

Här kan du se en presentation som bygger på denna artikeln.

Sikta in dig på att svara på en fråga.

Nu när röstsök blir vanligare så förändras även sättet vi Googlar efter information. För några år sedan reducerades sökningar till en lista nyckelord, till exempel: featured snippet how-to content

Idag blir frågorna längre och hamnar närmre naturligt tal, till exempel: Hur kan jag skapa innehåll som listas som featured snippet i googles sökresultat?

Det innebär att ett bra sätt att skriva innehåll är som naturliga svar på naturliga frågor. Sätt dig in i din tänkta besökares frågor och skriv svar på dem.

Välj ett nischat ämne.

Det är extremt tuff konkurrens och bara en sida kan bli The One True Answer. Sidor med hög expertis, auktoritet, tillit Googles E-A-T score, tänk DN, NyTeknik eller Aftonbladet, kommer alltid att rankas högre än en liten blogg av en teknikbyrå. Hur duktiga vi än är. Därför är det smart att välja ett ämne få andra skriver om. Minska din konkurrens helt enkelt.

Följ SEO best practices.

Skriv din fråga som H1:a. Upprepa den i lite varianter med fet text, ta med en tydlig sammanfattning direkt efter frågan. Hela denna osten är skriven som Featured Snippet Bait. Inte för att jag tror vi kommer få den (pga punkt två) men låt den tjäna som ett exempel. Eller se på vår post som faktiskt är featured snippet Vad är CC0?

En bonus

En trevlig sidoeffekt av att bli featured snippet är att att resultatet även kommer att bli svaret som en Google Assistant läser upp efter ett röstsök.

Svaret Google valt ut är inte det lite större texten i ingressen utan meningen direkt efter inledningen Vad det innebär?

När du läser detta har jag uppdaterat ingressen av två anledningar:

  1. Tidigare pratade jag om decoupled. Den benämningen hörs allt mer sällan så den blir mest förvirrande. Nu Ger första textsnutten i Googles SERP en tydlig introduktion till vad ett Headless CMS är.
  2. Meningen Som namnet antyder, i varje fall ett av dem: Decoupled CMS , så handlar det om att koppla loss CMSet från front-end renderingen. funkar inte alls när Google Assistant läser upp den på "svenska"

Så, i framtiden kommer jag vara mer försiktig med vilka låneord jag använder när jag skriver "featured snippet"-vänliga bloggposter. Ett bra tips är att köra dem genom en text-till-tal motor innan publicering.