Julklapp till en Nörd 2020

För tredje året i read är vi tillbaka med den ultimata listan över julklappar till en nörd.

Kristoffer Yi FredrikssonDigital strateg30 nov, 2020

Vill du få ännu mer inspiration så kolla in våra tidigare kioskvältare Julklappstips till en nörd och dess uppföljare Julklappstips till en nörd 2019

Till Matlagningsnörden

För den som gillar fina stekytor men ogillar att behöva slänga stekpannor var tredje år pga utslitet teflonlager är de Buyer den perfekta gåvan. När de väl har stekts in (en rolig process som görs bäst med en mix av grovsalt, olja, och potatisskal) är de snudd på lika non-stick som hiskelig teflon.

Oavsett om det gäller potatis, kött, eller ägg så funkar en de Buyer alldeles utmärkt. Finns i en mängd storlekar, bland annat hos Kitchen Lab

Till Hamburgernörden

Vad är roligare att steka än ett par smash burgers? (ok, ankbröst är roligare men humor me som de säger). En smash burger är vida överlägsen en nitiotalsdoftande pub-burgare, och den kräver att stekaren i fråga har tillgång till en duglig så kallad Patty-smasher.

Personligen kör jag med denna som går under namnet 50’s style Brooklyn Patty Smasher och kommer från från Biltema. Jag skojar inte. Den är grym.

Till Utflyktsnörden

Victorinox Waiter är fällknivens MVP (i båda bemärkelserna) och det perfekta beviset för att allt ska förenklas så mycket som möjligt, men inte mer. Kan öppna ölflaskor, vinflaskor eller konservburkar. Kan dela baguette och bre på ett tjockt lager skrattande kon. Om din utflyktsnörd någonsin hittar ett användningsområde för kabelskalaren så hör av dig.

Finns till exempel här.

Till Vattenkokarnörden

Alla som har använt en eldriven kettle vet att de går sönder, att de har fula sladdar, och att de är otympliga att soppa undan och trista att ha framme. Så, till din vattenkokarnörd köper du en klassisk kettle UTAN eget värmeelement. Har din nörd en induktionsspis så behövs inga sladdar och extraprylar.

Finns i en mängd färger och modeller med en tjusig asien-inspirerad webbunik version på tillverkarens websida.

Till Tenörden

Kaffenördar finns det gott om, och julklappar till dem är inga problem att hitta. Men vad vill tenörden ha? Ett nytt spännande te såklart. Da hong pao är teernas te. Ett Oolong te från Wuyi bergen i Fujianprovinsen i Kina. I många år fanns det bara fem buskar i hela världen av denna exklusiva och välsmakande tesort. Som tur var togs det sticklingar och planterades fler, så nu kan även vi borta i det kalla norden njuta en kopp av världens tveklöst bästa te. Beställ från din lokala tehandlare eller här.

Till "Se på Anime med barnen"-nörden

I dessa mörka tider (höst, vinter och det mesta av våren) är det sundaste en familj kan göra att sjunka ner med en skål chips framför sin TV. Om du känner en familj, eller kanske har barn själv, eller kanske är ett bar själv, eller bara gillar anime, så kan jag med varmt hjärta rekommendera Avatar den siste Luftbändaren. TV-serien. Första sex-sju avsnitten är ganska ordinära, men vänta bara tills det sätter fart. Finns på Svenska och går att streama på Viaplay, eller köpa som DVD.

Till Fantasynörden

Känner du en sån där riktig fantasynörd som startar LotR The Two Towers Extended Edition klockan 12:14:45 den första helgfria måndagen i mars, juni, september, och december? Då är A Queen in Hiding den perfekta julklappen. En episk fantasy berättelse som sträcker sig över fyra böcker med allt en fantasynörd kan tänkas gilla. Förrädiska rådgivare, godhjärtade hedersknyfflar, magi, gudar (som kallas för andar istället pga vem vet), och en enorm massa namngivna hundar att hålla reda på.

Köp en eller hela serien

Till pop-up bok nörden

Rätt in i mitten av Vendiagrammet över bok, konst, & pop-up nördar hamnar detta tipset. Boken heter One Red Dot och finns ett gäng YouTube videos som spoilar hela rasket för den som är nyfiken.

Men lita på mig och köp denna bok i blind tilltro. Ge inte ens bort den till någon, behåll den, lägg den på nattduksbordet och bläddra igenom den varje kväll med ett brett leende.

Du är värd det.