5 min läsning

Julklappar till en nörd 2023

På 24HR är vi stolta nördar, och vi är även stolta över att nördar inte är en homogen massa som gillar samma saker. Vi har plats för cupcake -nörden och “odla och koka egen chilli”-nörden, hästnörden och heminredningsnörden. Därför speglar vår lista med presenttips denna mångfald. Här kommer de, förmodligen Sveriges bästa tips på julklappar.

Kristoffer Yi FredrikssonDigital strateg11 dec, 2023

Länkar till var du kan köpa presenterna hittar du i slutet av posten.

Till årets julklapp-nörden

Årets julklapp blev ett brädspel, så här kommer tre ruggigt bra brädspel för den som inte är en brädspelsnörd. Detta är så kallade “gateway” spel, med hyfsat enkla regler, men med ett fantastiskt flyt, och garanterad spelglädje.

Till spela med hela tjocka släkten-nörden:

One Night Ultimate Warewolf: Det roliga med Warewolf (eller Maffia som dina barn kommer kalla det) är att ALLA kan vara med. Enkla regler, fullt med skratt, åldersspann på från 9 och upp. De yngre (de från 9 och upp) kan förmodligen redan reglerna från fritids. Ta fram efter julmiddagen eller under de sega timmarna på nyårsafton. En vinnare.

Till “Jag hatar Monopol men gillar tanken på att leka rovkapitalist!”-nörden

Irish Gauge. Ibland går det en trend bland brädspelare att säga saker som “Monopol är inte så illa om man följer reglerna.” eller “Det är faktiskt inte så dåligt.” De har fel. Monopol är ett skitspel. Men för den som vill ha kul med pengar, och aktier, och företag, och hugga sina medspelare i ryggen så finns det fantastiska spelet Irish Gauge. Det öppnar dessutom dörren till den sagolika världen av tågspel.

Till “Jag gillar Ticket to Ride men vill ha lite mer…”-nörden

Lords of Waterdeep. Detta är den perfekta introduktionen till spelmekanikerna worker placement och recipe fulfillment. Ett lite mer komplicerat spel som har djup och mys, plus ser riktigt bra ut på bordet. Som grädde på moset kan man sedan se en av de bästa filmerna på länge “Dungeons & Dragons, Honour among thieves” efteråt då den utspelar sig i samma universum.

Till utflykts-nörden

Termos från Thermos. Seriöst, vem hade kunnat tro att de spelade någon roll om ens termos kom från ett no-name företag eller de som faktiskt namngav hela grejen? En Thermos termos håller ditt vatten / kaffe / varma choklad varm flera timmar efter de billiga alternativen svalnat.

Till ALLA!

The Traveler's Company: Traveler’s Notebook - OMG bara titta på den… man blir gråtfärdig. Detta är det perfekta hopkoket av allt en nörd bryr sig om, japanskt papper, läder som åldras med behag, modularitet in absurdum, stämplar, små mässingslinjaler, en blomstrande tredjepartsindustri. Det. Tar. Aldrig. Slut.

Så även nästa år kan du ge din nörd MER grejer till deras Traveler's Notebook. Skönt. Julklapparna lösta, för alltid.

Till den klassiska nörden

GAN 356 RS Speed Cube En nörd värd namnet kan lösa kuben. En nörd värd namnet börjar fundera på hur det skulle kunna gå att skala bort några extra sekunder från sin bästa tid. En nörd värd namnet är värd en Speed Cube.

Köp här

Och som vanligt, undvik Amazon. Köp “lokalt” dvs från en Svensk webbshop, eller ännu hellre en fysisk butik, som inte ingår i en kedja, men som ändå har en webbshop. Eller om du nu tvunget måste köpa en myrfarm, från Amazon.

Här hittar du bästa priserna på saker
Här hittar du bästa priserna på brädspel