Resurs Bank hjälper unga att navigera i den ekonomiska djungeln

Ska du flytta hemifrån, ta ditt första lån, betala räkningar för första gången eller lära dig att sätta upp sparmål för olika syften i livet? Kanske ska du bli sambo, eller skaffa barn? Det finns många olika scenarion, där ekonomin kan vara svår att hålla koll på. Just därför tog Resurs fram funktionen “My Economy” som 24HR har hjälpt till att utveckla och mobilanpassa. Funktionen ska hjälpa, stötta och utbilda den yngre generationen i ekonomi på ett pedagogiskt och enkelt sätt.

My Economy är en pedagogisk “utbildningsplattform” med målsättningen att göra det enklare för unga att få en helhetsbild på sin ekonomi. Funktionen levererar budget-övningar och lyfter även hållbar konsumtion. Här hittar du även utbildande - men kul Quiz att roa dig med.

Funktionen är utvecklad som ett NPM-paket och är byggt i React, som i sin tur har en egen modul i Resurs CMS, i Wordpress. Den är skapad utifrån ett Mobile first-tänk och kommer primärt användas just i mobilen.

Tanken på sikt är att man även ska kunna ha utvalda kurser som finns i “My Economy” på delar av den övriga webbsidan.

Den uppdaterade funktionen lanserades i mitten av april och finns tillgänglig på svenska, danska, norska och finska och du hittar den här!