SEO

SEO står för Search Engine Optimization på engelska, som på svenska översätts till sökmotoroptimering. Det är en process där olika tekniker och strategier används för att förbättra synligheten och rankning för en webbplats i det organiska (icke-betalda) sökresultatet på sökmotorer som Google, Bing och Yahoo.

Syftet med SEO är att öka kvaliteten och kvantiteten av trafik till en webbplats genom att förbättra dess synlighet för användare som söker efter relaterade produkter, tjänster eller information. Detta uppnås genom olika metoder, inklusive optimering av webbplatsens innehåll, användning av relevanta sökord, förbättring av webbplatsens struktur och hastighet, samt skapande av högkvalitativa länkar från andra webbplatser.

SEO är en ständigt föränderlig disciplin då sökmotorernas algoritmer uppdateras regelbundet för att leverera mer relevanta och användarvänliga resultat. Det är en viktig del av digital marknadsföring eftersom det kan hjälpa företag och webbplatser att öka sin synlighet online och attrahera mer organisk trafik, vilket i sin tur kan leda till ökad försäljning, fler leads eller ökad varumärkesmedvetenhet.

Hur kan vi hjälpa dig med SEO?

Vi på 24HR är dedikerade till att stötta dig som kund inom SEO/sökmotoroptimering. Projekten kan se lite olika ut, vissa av våra kunder hjälper vi enbart med SEO medan andra kunder hjälper vi med alla delar som innefattas av webbsidan, såsom utveckling av funktioner, design & koncept och hosting.

Varför ska du välja oss?

Fördelen med att välja oss som din SEO-konsult är att vi har en bred kompetens som täcker precis allt inom webb. Det i sin tur innebär att du kan känna dig trygg med att vi dels kan leverera en helhetslösning till dig om du önskar, men även att vi har väldigt god förståelse och möjlighet att kommunicera med andra resurser som du anlitar, om du redan har en byrå som sköter de tekniska delarna på din hemsida till exempel.

De tre viktigaste områden inom SEO innefattas av: On-page SEO, Off-page SEO och Teknisk SEO. Nedan har vi beskrivit hur vi har valt att arbeta med samtliga tre:

On-page SEO:

För att optimera on-page SEO fokuserar 24HR på att förbättra webbplatsens innehåll och struktur. Det inkluderar att använda relevanta sökord strategiskt, skapa högkvalitativt och engagerande innehåll samt optimera meta-beskrivningar, rubriker och URL-strukturer. Vi arbetar också med att förbättra användarupplevelsen genom att se till att webbplatsen är lättläst, mobilvänlig och har snabba laddningstider.

Off-page SEO:

När det gäller off-page SEO, fokuserar 24HR på att bygga en stark och trovärdig extern närvaro för dig som kund. Detta innebär att skapa och hantera kvalitetslänkar från andra relevanta och pålitliga webbplatser, samt att delta i branschrelaterade diskussioner och skapa innehåll som delas och sprids över olika plattformar.

Teknisk SEO:

Inom teknisk SEO arbetar vi för att säkerställa att din webbplats är så tekniskt optimerad för sökmotorer som möjligt. Detta inkluderar att hantera webbplatsens struktur, använda rätt HTML-kodning och schemamarkering, förbättra laddningstider och se till att webbplatsen är lätt att indexera för sökmotorer. Vi hjälper även till att lösa eventuella tekniska problem som kan påverka webbplatsens prestanda i sökresultaten.

Genom att kombinera insatserna inom dessa tre områden skapar vi på 24HR en helhetsstrategi för att stödja och förbättra din SEO-prestanda. Vårt mål är att inte bara öka synligheten för dig som kund utan också att säkerställa långsiktiga och hållbara resultat.

Hur börjar vi?

Vi inleder samarbetet med ett opretentiöst möte där du som kund svarar på en del frågor som vi ställer. Därefter gör vi en analys på hur status ser ut idag, vad du och dina konkurrenter rankar på. I den analysen lyfter vi även era tekniska utmaningar i form av vad man behöver åtgärda, och i vilken prio det bör göras.

När vi har den basen att bygga på, kan vi anpassa arbetet och vår insats precis som du önskar. Vill du att vi tar en mer rådgivande roll som primärt fokuserar på strategin, eller önskar du att vi tar en mer operativ roll där vi hand om och vidtar åtgärder på din hemsida, skapar och bygger content så gör vi lika gärna det. Vi är flexibla och anpassar handlingsplanen efter vad du har för ambition, interna resurser och budget.

Vill du prata mer SEO med oss?

Fyll i dina uppgifter i formuläret så hör vi av oss så snart vi kan!

* Obligatoriska fält