Systemutveckling

Den digitala transformationen har ökat kraven från både våra kunder, och våra kunders kunder, på vad de förväntar sig av en digital lösning. Vi har byggt integrationsplattformar, CRM och molntjänster i över ett decennium nu. Vill du koppla ihop dina formulär med ett CRM på huvudkontoret i ett annat land?

Eller vill du ta fram en tjänst där IoT, appar och webbsystem spelar samman? Kanske tycker du att licensavgiften för det där CRM:et du har kollat på är så hög att du lika gärna kan skräddarsy ditt eget med just de funktioner du vill ha?

När Gullviks ville digitalisera en viktig del av sin kundupplevelse kom vi snabbt fram till att inget av de vanliga CMS:en hade vad som krävdes. Tillsammans med Gullviks designade vi ett skräddarsytt sätt att mata in information och ett användargränssnitt optimerat för mobiler då praktikan ska fungera ute på fältet.

Digital transfor­mation eller Digi­talisering

Vad heter det egentligen?

Digitaliseringen blev ett populärt begrepp för några år sedan, det kan användas för att beskriva övergången från ett sätt att bedriva olika verksamheter, till ett annat sätt att göra samma sak. Vi brukar förklara det genom att jämföra med uttrycket “industrialiseringen”, det vill säga övergången från ett bonde/hantverksamhälle till ett industrisamhälle.

Digitaliseringen blir då övergången från ett industri/tjänstesamhälle till ett … effektivare industri/tjänstesamhälle.

Men.

Låt oss säga att du jobbar på en bildbyrå. Ni har hundratusentals noggrant sorterade fotonegativ med alla tänkbara bilder. Att hitta och sälja bilderna till kunder är ganska arbetskrävande, oavsett hur bra koll ni har på ert kartotek. Så, ni kommer på att det hade varit smidigt om både ert index, och era bilder var digitala.

Ni vill med andra ord digitalisera era fotonegativ. Digitalisering är en viktig komponent i er digitalisering. Alternativt kan man säga att ett steg i er digitala transformation är digitaliseringen av era fotonegativ.

Inget av begreppen är för närvarande mer rätt än det andra, det ena ligger lite bättre i mun, men kan betyda två olika saker, det andra blir tydligt men låter lite fyrkantigare. Det viktiga är inte vilket av uttrycken man väljer, utan att att man ser till att ta kontroll över sin digitala transformation / digitalisering. För den påverkar alla företag, oavsett om de tagit fram en digital strategi eller inte, precis som industrialiseringen påverkade alla företag när den drog fram.

Lästips

Alla bloggposter vi skrivit hittills om Digitaliseringen gäller även för digital transformation.

Vill du prata systemutveckling med oss?

Fyll i dina uppgifter i formuläret så hör vi av oss så snart vi kan!

* Obligatoriska fält